Za dobar investitor Zinc.vc pokreće se u Londonu kako bi riješio najveće svjetske probleme

Za dobar investitor Zinc.vc pokreće se u Londonu kako bi riješio najveće svjetske probleme

Prošle je godine u Silicijskoj dolini pojavio novi VC, koji je dizajniran za rješavanje najvećih svjetskih problema. 50 godina je rekla da želi riješiti probleme u stvarnom svijetu, dok istodobno zarađuje novac. Što ako ste uzeli taj ethos i stvorili neku vrstu Y Kombinator za dobro?

Danas, London, čini se da je spreman nadoknaditi tu ideju, s pokretanjem Cinkovog novog fonda “tvrtke za izgradnju” od osnivača Seedcamp Acceleratora i LocalGlobe VC. Cink planira uhvatiti se u koštac s velikim društvenim pitanjima, jedan po jedan, istodobno stvarajući investicijske tvrtke.

To nije prvi takav projekt u Londonu, kao što je Bethnal Green Ventures prvi put stigao, ali možda je to najambicioznije do danas.

Prva misija koja je sama postavljena je rješavanje globalnog problema emocionalnog i mentalnog zdravlja žena, što je problem koji utječe na jednu od četiri mlade žene u Velikoj Britaniji i 300 milijuna ljudi diljem svijeta. To će okupiti 55 poduzetnika iz cijelog svijeta kako bi se riješilo to pitanje u roku od šest mjeseci.

Osnivači koji sudjeluju u prvoj misiji cinka bit će uronjeni u stručnost emocionalnog i mentalnog zdravlja žena, uz stručne govornike iz vrhunskih britanskih sveučilišta i drugih stručnjaka.

55 sudionika u prvom programu odabrano je iz bazena od 800 podnositelja zahtjeva iz cijelog svijeta. Grupa obuhvaća 24 žene i 31 muškarce, a to su liječnici, znanstvenici podataka, serijski tehnološki poduzetnici, dizajneri UX / UI, stručnjaci za računalnu viziju, roditelji i osnivači društvenih poduzeća. Prosječna dob je 33, a više od polovice osnivača već su počeli poslovati.

Na kraju šestomjesečnog programa, cink očekuje da će nastati između pet i 10 ranih faza tvrtki u kojima će zauzeti 8% udjela.

Paul Kirby, izvršni direktor i suosnivač cinkova, rekao je: “Tehnologija je učinila nevjerojatne stvari u posljednjih 10 godina, ali još nije došlo do velikih društvenih izazova našeg doba koji utječu na zajednice širom svijeta. U mnogim razvijenim gospodarstvima postoje neuhvatljivi problemi koji se ne rješavaju, bez obzira na to koliko ih se novac baca. “Ella Goldner, generalni direktor i suosnivačica cinka, rekao je:” Tražimo tvrtke koje mogu imati utjecaj na najmanje 100 milijuna ljudi. “

Saul Klein, partner u LocalGlobeu, koji podupire inicijativu, usporedio je cinka s Y Combinatorom: “Kada sam prije deset godina suosnovao Seedcamp s Reshma Sohoni bio je skok u nepoznato, ali je zajedno s Y Combinatorom vrlo brzo postao dokazani model za stvaranje poslovanja. S cinkom želimo napraviti sličan korak naprijed i započeti pokret za rješavanje globalnih izazova u razvijenom svijetu. “

“Post-Trump i Brexit, tehnološka industrija ima šansu (možda čak i potrebu) dokazati da je njegova vrijednost više nego financijska i da može pozitivno utjecati na društvo ne samo da je poremećaj”, dodao je.

Cink je u početku financiran od sjemena iz Londonskog fonda rizičnog kapitala LocalGlobe, koji je uložio 500.000 funti, a sada povećava dodatni kapital.

Vijeće Camden pruža radni prostor za osnivače cinka u Gradskoj vijećnici.

Među osnivačima cinka su Amit Khutti koji je suosnivao DrEd; Elena Mustatea koja radi na digitalnom zdravlju u Atomicu, londonskom VC investitoru; i June Angelides, osnivačica Mama u Tech.

Cink savjetnici uključuju profesora Ann Blandford, UCL Institute of Digital Health; Profesor Vic Strecher, Sveučilište u Michiganu; David Halpern koji vodi tim za biheviorističke uvide (vladina jedinica “Nudge”); Polly MacKenzie, ravnateljica novca i mentalnog zdravlja; Profesor Matthew Hotopf, King’s College London; Sarah Wood, osnivač i glavni izvršni direktor Unruly; Lady Edwina Grosvenor, osnivačica Jedna mala stvar; Esther Wallington, glavni direktor za HMRC.

Cink slijedi u dugoj liniji drugih projekata osmišljenih za sustavno stvaranje tvrtki u fazi osnivanja, a Klein i njegov tim imaju više od 12 godina pozitivno iskustvo građevinskih tvrtki. Airbnb, Dropbox, Stripe, Transferwise, Revolut i Zalando su se pojavili iz akceleratora / inkubatora. Model je potaknut i na Singularity University i First Entrepreneur.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation