Uber odbora odluči krenuti naprijed s razgovorima SoftBank

Uber odbora odluči krenuti naprijed s razgovorima SoftBank

Upravni odbor tvrtke Uber jednoglasno je glasovao danas kako bi se krenuo naprijed s predloženom investicijom SoftBank i Dragoneer Investment Group. Sporazum još nije dovršen, stoga nije jasno koliko će poduzeća uložiti u Uber. Kao što je prethodno izvijestio TechCrunch, iznos može iznositi između 8 milijardi i 10 milijardi dolara.

“Danas, nakon što su pozdravili svoje nove ravnatelje Ursula Burns i John Thain, Odbor je jednoglasno glasovao kako bi se krenuo s predloženom investicijom Soft Banke i vladinim promjenama koje bi ojačale njezinu neovisnost i osigurale ravnopravnost među svim dioničarima”, navodi se u odboru na TechCrunch. “Interes SoftBank je nevjerojatan glas povjerenja u poslovanje tvrtke Uber i dugoročni potencijal, a veselimo se završetku investicije u narednim tjednima.”

Prošli je tjedan Uber imenovao Burns i Thain na odbor, iako je SoftBank navodno želio ta mjesta. Upravni odbor također je glasovao kako bi uklonio pravo glasa s nekim dioničarima, izvještava Axios. Ono što je, kako se izvješćuje, upravni odbor nije odobrio, bilo je donošenje izmjena koje bi formalno spriječile bivšeg Uberova izvršnog direktora Travisa Kalanick povratak kontrole nad tvrtkom. Međutim, promjene su navodno smanjile snage Kalanickove ploče.

“Danas se Odbor zajednički okupio i napravio veliki korak naprijed u Uberovu putu da postane svjetska javna tvrtka, rekao je Kalanick u priopćenju. “Mi smo odobrili kretanje naprijed s Softbank transakcijom i postigli su jednoglasni dogovor o novom okviru upravljanja koji će dobro poslužiti Uber. Pod vodstvom Dare i uz snažne smjernice Odbora, trebamo očekivati ​​velike stvari za Uber. “

SoftBank u kasnim godinama proizvodi vijesti u tehnološkoj industriji. Nakon što je podigao fond vrijedan 100 milijardi dolara, uloženo je u tvrtke koje su se natjecale u konkurenciji Uberu, a sada i Uberu.

Dok Uber, odbora i Kalanick to vide kao pobjedu, Uber investitor Shervin Pishevar nije na brodu s Upravom. U priopćenju, Pishevar je rekao:

Pazi što želiš …….

Mogu misliti da su danas pobijedili u bitci, ali budite uvjereni da će izgubiti rat.

Nakon današnje odluke Odbora, oduzimanja ranijeg zaposlenika i drugih prava glasa kojima su se pregovarali, krećemo naprijed s klasičnim tužbama. Dao nam je punu ovlast našim odvjetnicima da nastave s bilo kojom i svim pravnim radnjama širom svijeta kako bi donosili pravdu onima kojima je ta radnja bila narušena.

Akcija odbora danas je bila nepoštena i ilegalna, a mi ćemo biti nemilosrdni u ispravljanju ove pogreške.

Takvi će ljudi držati odgovornima prema zakonu.

Današnja akcija odbora bila je vrhunac mamaca i prekidača, koji su u osnovi pljačkali lojalne zaposlenike, uključujući i više od 200 zaposlenika i savjetnika koji su rano osnivali Uberove, svojih vrijednih dioničarskih vrijednih vrijednih milijardi. Današnja akcija je gola kršenja i odbacivanje tih prava.

Nećemo se odmarati sve dok prava zaposlenika u potpunosti nisu opravdana.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation