Sprint i T-Mobile pozivaju spajanje

Sprint i T-Mobile pozivaju spajanje

Dvije tvrtke okončaju razgovore nakon što nisu uspjeli zaključiti sporazum.

PO
EDWARD MOYER
5. STUDENOG 2017. 15:38 PST
 T-Mobile CEO John Legere
T-Mobile CEO John Legere. T-Mobile i Sprint su zabranili spajanje.
James Martin / CNET
Sprint i T-Mobile imitirali su spajanje.

U kratkom zajedničkom priopćenju u subotu, tvrtke su rekle da “nisu u stanju naći obostrano pristojne uvjete”.

Taj potez nije bio iznenađenje. Izvještaj japanske japanske Nikkei izjavio je u ponedjeljak kako je Sprintova matična tvrtka, japanski prijevoznik SoftBank, planirao prekinuti razgovore o spajanju zbog spora oko vlasništva nad kombiniranom tvrtkom.

U izvješću se navodi kako su SoftBank i matična tvrtka T-Mobile, njemački prijevoznik Deutsche Telekom, postigli široki sporazum, ali nisu se riješili tko će kontrolirati spojenu tvrtku. Deutsche Telekom je, kako se izvješćuje, inzistirao na kontrolnom udjelu, nešto što je SoftBank u početku bio otvoren, ali je ponovno razmotren, izjavio je Nikkei. Deutsche Telekom odbio je komentirati to izvješće, a SoftBank nije odgovorio na zahtjev za komentar.

U nedjelju, Softbank je priopćio kako planira povećati svoj udio u Sprintu.

“Ulazimo u eru u kojoj će milijuni novih povezanih uređaja i senzora doći na mrežu diljem Sjedinjenih Država”, izjavio je u izjavi predsjednik Uprave tvrtke Softbank, Masayoshi Son. “Nastavak posjedovanja mobilne mreže svjetske klase je ključna za našu viziju sveprisutne povezanosti „.

Moguće spajanje između T-Mobilea i Sprinta godinama se govorilo. Dvije tvrtke zaostaju za svojim većim konkurentima, Verizon Wireless i AT & T, kada je u pitanju američko tržište. Kombinacija bi im davala prednost, ali kritičari se boje da će tri igrača smanjiti konkurenciju i povrijediti potrošače.

Sprint i T-Mobile obojica su priopćili u subotu da nisu imali nikakvih dodatnih komentara o završetku razgovora o pripajanju.

Sprint je u nedjelju najavio sporazum o mobilnoj mreži s pružateljem širokopojasnih usluga Altice USA

Author Description

Dominik Dragičević

Dominik Dragičević