Shopifyov marketinški događaj API pokazuje trgovcima što marketing zapravo čini

Shopifyov marketinški događaj API pokazuje trgovcima što marketing zapravo čini

Shopify najavljuje niz novih API-ja za programere na godišnjoj konferenciji za razvojne programere Unite u San Franciscu danas, no novi API za marketinške događaje možda bi bio najzanimljiviji, posebno za prodavatelje koji koriste platformu. Uglavnom, to omogućuje mnogim programerima već izgradnju marketinških plug-in aplikacija za Shopify trgovine kako bi lakše pokazali što svoje alate rade za trgovce, izravno unutar same Shopify. I, na kraju, može preporučiti pobjedu marketinških strategija bez ljudske intervencije.

Na primjer, davatelj usluga integracije za newsletter mogao bi pokazati prodavačima robnih kuća Shopify koliko je prodaja rezultat izravno iz kampanja e-pošte i to bez potrebe za teškim podizanjem od strane trgovca poput zabrane izrađivanja i praćenja UTM kodova. Rezultati će se prikazati i kao vizualizirani podaci u Shopifyovoj pozadini za pohranu korisnicima, što je ogroman posao kada uzmete u obzir da mnogi mali prodavači nikada nisu pomno razmišljali o tome što marketing može učiniti za svoje poslovanje, a kamoli znati kamo krenuti u potrazi za isplatom analitika.

“Marketing aplikacije oduvijek su bile najveća kategorija u našoj trgovini aplikacijama, u smislu instalacije, interesa za razvojne programere i takve stvari”, objasnio je menadžer proizvoda Shopify Daniel Patricio. “Ali tek nedavno počeli smo razmišljati o tome kako možemo iskoristiti prednosti svih aplikacija na našoj platformi kako bismo im pomogli i pomoći našim trgovcima dugoročno.”

Jasno je da ljudi s njim grade stvari i pokreću kampanje, ali je Patriciju pogodio da trgovcima vrlo teško prati stvari. Prilično je lako prepoznati izvore prometa u trgovini, ali kada ne znate točno koja je konkretna radnja uzrokovala taj promet, teško je identificirati najbolje načine marketinga i rekonfiguriranja kampanje na način koji će dovesti do rasta.

Patricio je saznala kako se teško temelji na iskustvu s vlastitom trgovinom na Shopifyu, koja prodaje suhe meso. Morao je sagraditi vlastiti alat, koristeći prilično otkačene metode, kako bi saznali što je radio na njegovim marketinškim naporima, a što nije bilo kao što je pokušavao povećati volumen svojeg otpremništva kako bi se uvjerio da bi mogao zadržati svojeg otpremnika.

“Upravo smo otišli na 12 naših najvećih partnera za aplikacije i rekli da znamo da radite dobre stvari, ali nitko ne zna što je to”, rekao je. “Zato smo tražili od njih da dodaju ovo praćenje kako bismo lakše pokazali trgovcima što to radi za njih”.

Sveukupno, očito je da marketing radi puno posla u izradi trgovina uspješnim. Patricio mi je rekao da je 50 posto trgovina na platformi instalirano marketinške aplikacije, a oni koji prate marketing koristeći UTM kodove 10 puta su uspješniji od onih koji to ne čine. U tu svrhu, API za marketinške događaje također će pomoći davati izravne, in-line povratne informacije vlasnicima prodavaonica o tome što mogu učiniti i kada.

“Možemo pogledati što funkcionira u smislu marketinga za tu kategoriju, a mi možemo preporučiti preporuke trgovcu o tome što bi trebali učiniti kako bi poboljšali”, rekao je Patricio. Te preporuke mogu biti izravni, pozivi na akciju jednim klikom koji trgovcima privode marketinšku aktivnost koju trebaju učiniti da bi se poboljšala druga poboljšanja u svojoj kategoriji.

U osnovi je cilj trgovci učiniti održivijima i vjerojatnije da će s vremenom rasti, što pogoduje Shopifyu. To bi također trebalo imati koristi trgovcima za izgradnju aplikacija za platformu, tako da Patricio vjeruje da će se više programera pridružiti kada jednom vide kako to dobro funkcionira u smislu dodavanja neke transparentnosti na često mutni marketinški proces.

Preporuke se temelje na anonimnim skupnim podacima o kategorijama, kaže Shopify, i tako nikada neće otkriti točan tajni umak vašeg najbližeg konkurenta. No, čini se da bi marketinške preporuke mogle postati sofisticirane tijekom vremena, dopuštajući da Shopify ponudi više ili manje potpunu uslugu marketinga za male tvrtke koje inače ne bi imale pristup tim vrstama alata.

Author Description

Dominik Dragičević

Dominik Dragičević

No comments yet.

Join the Conversation