Nvidia gradi kopilot u svoje autonomno pogonsko računalo

Nvidia gradi kopilot u svoje autonomno pogonsko računalo

Peta razina u smislu autonomnih automobila znači da je ljudski vozač posve suvišan u njima. Baš kao i upravljač, pedale ili drugi ručni instrumenti. No, prije nego što europske ceste preuzmu autobots, moramo se nositi s nekoliko problema.

Novi Nvidia sustav će stati u bilo koji samostalan automobil.

 

Potpuno autonomna kontrola zahtjeva brzu obradu i tumačenje podataka iz fotoaparata, LiDAR senzora, radara i informacija koje šalju drugi autonomni automobili. Računalna snaga potrebna za toliko i superbrze izračune danas zauzima gotovo cijeli deblo.

Osim prostora, današnji hardver također troši puno struje. Takav mini-poslužiteljski centar u prtljažniku električnog automobila znatno bi smanjio svoj doseg. A to nije ono što radi automobilska tvrtka koja trenutno radi sve kako bi povećala raspon električnih automobila budućnosti.

Nvidia dobro zna o današnjem hardverskom ograničenju kada je riječ o samostalnim vozilima. Na kraju, njihovi sustavi koriste se za testiranje najnovijih algoritama bez održavanja. Stoga američki proizvođač opreme također nije na mjestu i danas je najavio novi raspored, dizajniran posebno za automatska vozila.

NVIDIA Drive PX Pegasus je registarska pločica veličine računala. Prema riječima predstavnika Nvidia, sposoban je izvoditi oko 320 trilijuna operacija u sekundi. Deset puta više kao njegov prethodnik. Pegaz također troši mnogo manje energije. I pokriva cijeli prtljažnik.

Današnja najava Nvidia otkrila je i tri zanimljive informacije.

Prvo: NVIDIA Drive PX Pegasus koristi novu generaciju Nvidia GPU-ova, koja će službeno biti predstavljena sljedeće godine. Za Spiderove internetske čitatelje ovo ne bi trebalo biti preveliko šok. Vjerojatno većina vas je pretpostavila da će sljedeće godine zelje pokazati novu generaciju svojih GPU-ova. Sada smo samo službeno saznali (ne).

Druga, po mom mišljenju, nešto zanimljivija vijest, odnosi se na planove za budućnost automobilskih tvrtki. Danny Shapiro, viši direktor Nvidijinog odjela za automobil, rekao je Engadgeu da je posao PX Pegasus bio zanimljiv za 25 Nvidia partnera. Većina njih su očito proizvođači automobila koji rade na vlastitim autonomnim modelima. Što je zanimljivo?

Shapiro je otkrio kako većina tih projekata ne uključuje osobna vozila koja se mogu kupiti u auto-prodajnim tvrtkama. Prvi autonomni automobili bit će uglavnom taksi-taksi, koji će biti u vlasništvu njihovih proizvođača. Sumnjam da je posjedovanje automobila potpuno gotov, ali izvješća iz kampa Nvidia pokazuju da proizvođači automobila žele testirati malo drugačiji pristup u prvim autonomnim modelima.

Treća poruka odnosi se na trenutnu generaciju Drive PX-a. DHL, podružnica Deutsche Post, želi pokrenuti testnu flotu autonomnih vozila opremljenih ovim sustavom u Njemačkoj sljedeće godine. Njemačka ne želi odustati od humanih kurara.

Ideja je da će autonomni kombi dostaviti ljudski kurir u mjestu isporuke nekoliko ili nekoliko pošiljaka i čekat će ga na mjestu isporuke posljednjeg paketa. Tada će ga odvesti do sljedeće zone isporuke. Ovaj proces će se nastaviti do kraja promjene zaposlenika.

Sada moramo čekati odgovor konkurencije.

Nvidia nije jedini proizvođač hardvera zainteresiran za razvoj autonomnih autosa. Igra je stvarno velika. Tvrtka koja će stvoriti najbolji računalni sustav za kontrolu autonomnih vozila zaradit će bogatstvo. Stoga nije čudo da proizvođači automobila traže alternative i imaju složene saveze koji će im omogućiti da kontroliraju dio tog autonomnog kolača.

Povećana potražnja za sve složenijim hardverskim rješenjima vjerojatno će dovesti do činjenice da će za nekoliko ili desetak godina neke marke automobila nestati s tržišta. Neki proizvođači i dalje pretpostavljaju da je dovoljno znati sami automobil.

Author Description

Dominik Dragičević

Dominik Dragičević