Može li novi Powerline komplet riješiti Wi-Fi woes za stanovnike urbane stanice?

Može li novi Powerline komplet riješiti Wi-Fi woes za stanovnike urbane stanice?

Velik dio marketinga oko bežičnih usmjerivača, punila i druge opreme za umrežavanje fokusira se na rješavanje problema s rasponom – vaša kuća je prevelika pa stražnja spavaća soba ne dobiva snažan Wi-Fi signal. No, za ljude poput mene koji žive u stanovima ili stanovima u iznimno gustim gradskim četvrtima, domet nije jedini problem. Interferencija susjednih mreža je glavni negativac.

Što je još gore, iznajmljivači često zabranjuju njihovo zakupanje od preinaka u stanu, kao što je korištenje Ethernet kabela unutar zidova, ili ponekad čak i spajanje Ethernet kabela s vanjske strane zidova. Za one stanove stanovnici, postoji nekoliko mogućnosti.

DALJNJE ČITANJE
Pošaljite Wi-Fi tvrtke tlocrte, primiti konačan test mrežnog umrežavanja
Adapteri za umrežavanje Powerline su iznimka crne ovce, ali ne dobivaju puno pažnje zbog dobrog razloga: rani proizvodi u ovoj kategoriji bili su grozni na mnogo načina. Od neujednačene izvedbe do treperenja svjetiljki, imali su povijest. Postupno su postali bolji, ali su li dovoljno dobri za rješavanje problema?

Jedan od nedavnijih pokušaja da se električna mreža umrežava “ne ozbiljno za ovo vrijeme” je Ubiquitijev EtherMagic. Tvrtka je osigurala paket za pregled Arsu, a odlučili smo ga upotrijebiti kako bismo ispitali je li tehnološki konačno gdje treba. Razmislite o našem brzom ronjenju u tome je li ta tehnologija trenutačno izvediva alternativa Wi-Fi-u više nego pregled samog paketa.

O kompletu

New York-based Ubiquiti proizvodi proizvode za bežičnu mrežu na različitim tržištima, a ima i nekoliko potrošačkih proizvoda kao što su bežični mrežni komplet za umrežavanje. EtherMagic je tvrtka za električnu mrežu; cijeli komplet dolazi s jednim prekidačem i tri prijemnika.

DALJNJE ČITANJE
Pregled: Ubiquiti UniFi učinio me da shvatim kako je strašna potrošačka Wi-Fi oprema
Ako niste upoznati s powerline kompletima, koncept je jednostavan: priključite Prekidač u zidnu utičnicu u vašem domu ili uredu, a zatim priključite jedan prijemnik (Ubiquitijev komplet zove ih EndPoints) u drugu zidnu utičnicu. Switch se povezuje s vašim usmjerivačem ili modemom preko Etherneta i koristi električni sustav vašeg doma za prijenos podataka s EndPointom. Izuzetno je lako postaviti; Ubiquiti nudi aplikaciju za povezivanje EndPoint-a s vašim prebacivačem ako dodate još jedan EndPoint, ali svi EndPoints koji dolaze s Switch u kompletu već su sinkronizirani. To je prilično doslovno plug and play.
EtherMagic Switch može biti dovoljno velik da vas sprečava da uključite druge stvari u istu utičnicu koju koristite. Srećom, dolazi s produžnim kabelom tako da ne mora biti u pravu na utičnicu.
Povećaj / EtherMagic Switch može biti dovoljno velik da vas sprečava da uključite druge stvari u istu utičnicu koju koristite. Srećom, dolazi s produžnim kabelom tako da ne mora biti u pravu na utičnicu.
Kada priključite EndPoint, vidjet ćete plavi LED indikator koji pokazuje koliko je jak signal. Poput indikatora bežičnog signala, više je traka bolje. Kvaliteta veze u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti ožičenja u zgradi, zajedno s hrpom drugih čimbenika koji su vjerojatno izvan vaše kontrole, pogotovo ako ste iznajmljivač. Ali ako je sve idealno, to je vrlo brzo i učinkovito – više nego Wi-Fi u mnogim situacijama. U mnogim ranijim powerline kompletima, izvedba je bila nedosljedna, moć je izvučena čak i kada podaci nisu bili preneseni, a ostali elektronički uređaji u domu ili uredu bili su negativno utjecali.

Noviji proizvodi postupno su se suočili s mnogim od ovih problema, stoga je sada dobar trenutak za ponovno razgledavanje ove tehnologije. Nisam doživio bilo koji od gore navedenih problema s ovim priborom, ali vaša kilometraža može se vrlo mijenjati na temelju vaših ožičenja i drugih čimbenika.

O mjestu

Živim u velikoj stambenoj zgradi u jednoj od najgušćih četvrti u Los Angelesu, s populacijom od oko 22.000 ljudi po kvadratnom milju – usporedivo s Misijom u San Franciscu, Lincoln Parkom u Chicagu ili Williamsburgom u Brooklynu. Daleko je od mnogih dijelova Manhattana, ali je puno gustija od većine Amerikanaca. Mnogo je susjeda u neposrednoj blizini i mnogo Wi-Fi mreža oko standardnih 1, 6 i 11 kanala.

Ukupno 49 Wi-Fi mreža mogu se otkriti iz mog stana, prema MacOS app WiFi Exploreru. Većina su 2.4GHz, ali još uvijek postoje brojne 5GHz mreže dalje na popisu. To smetnje negativno utječe na bežični internetski učinak u cijelom stanu.
Povećaj / Ukupno 49 Wi-Fi mreža mogu se otkriti iz mog stana, prema macOS app WiFi Exploreru. Većina su 2.4GHz, ali još uvijek postoje brojne 5GHz mreže dalje na popisu. To smetnje negativno utječe na bežični internetski učinak u cijelom stanu.

Author Description

Dominik Dragičević

Dominik Dragičević