Lucid Motors otkriva zrak, novi luksuzni električni automobil s rasponom od 400 milja

Lucid Motors otkriva zrak, novi luksuzni električni automobil s rasponom od 400 milja

Kalifornijska tvrtka Lucid Motors otkrila je danas svoj prvi automobil, potpuno električni limuzin usmjeren na “izvršno” tržište, s ocjenom od 400 milja do 100kWh baterije, 2,5 sekunde 0-60 km / h i ciljnim datumom tržišta od 2018. Prototip vozila prikazan je danas na posebnom događaju otkrivanja u Fremontu u Kaliforniji.

Lucidov tim osnivača uključuje CTO Peter Rawlinson, bivšeg člana tima Tesla, kao i Derek Jenkins, prethodno Mazde i VW i BMW alum Brian Barron. Lucid Motors planira izgraditi ta električna vozila počevši od 2017. godine u Arizoni, u novom pogonu tvornice koji će postaviti oko 2.000 novih radnih mjesta prema sasu prema tvrtki i guverneru Arizone Doug Ducey.

   

Rawlinson je prethodno istaknuo kako će se automobili održavati u kombinaciji od 1.000 konjskih snaga preko svojih elektromotora i da će biti dostupna verzija s najvišim procjenom od 400 milja. Vozilo će također imati neke autonomne značajke, prema Rawlinsonovim prethodnim izjavama.

Prethodni prototipovi prikazani su s potpisom crno-bijele kamuflaže vozila koja su nosila prije njihovog službeni debi, ali imali smo predodžbu o tome kakav će zrak izgledati. To je još impresivnije, ali bez zamagljive prevlake, ako je možda malo trijezničnije i razumnije od konkurencije Tesle.

Taj “izvršni” moniker koji Lucid nastavlja bacati okolo s ovim vozilom predstavlja prilično dobar pokazatelj onoga što možete očekivati ​​u pogledu cijene, koja još nije službeno. Više od 100.000 dolara je mjesto gdje Lucid postavlja očekivanja za rano izdanje, s mnogo opcija uključene.

lucidan-sedan-usporedba

Sedanov pristup je također izraženiji u dizajnu Lucid Aira nego u modelu S, što upućuje na to da se možda želi natjecati više s automobilima poput BMW serije 7 (zapravo, prethodno je objavio slike usporedbe s tim i Mercedes S-Class, poput one iznad).

Lucid također ima partnerstvo s Samsung SDI-om, baterijskim podružnicom korejskog tehnološkog diva. Lucid je prikupio više od 130 milijuna dolara kroz tri kruga ulaganja u pothvat, uključujući i iz kineskog fonda za zaštitu okoliša.

Lucidovo vozilo izgleda zanimljivo, no bit će to vrlo drugačije tržište 2018. godine kada se ovaj automobil pokreće, a prijedlozi EV-a iz mnogih velikih luksuznih robnih marki približavaju se svađu u isto vrijeme. Izazov će stići na početnu liniju, ali novi igrači i dalje imaju neke prednosti nad starijim proizvođačima automobila kada je riječ o električnom, čak i ako su utvrđene marke ubrzavaju svoje EV planove.

Author Description

Dominik Dragičević

Dominik Dragičević

No comments yet.

Join the Conversation