Google vam donosi Pixel 2, Pixelbook, video isječke i još mnogo toga

Google vam donosi Pixel 2, Pixelbook, video isječke i još mnogo toga

San Francisco, SAD, 4. listopada – Google najavljuje ukupno šest novih proizvoda tijekom njihovog događaja ažuriranja Made by Google. Pored vijesti o proizvodima koji su bili više ili manje poznati, uvode i neke neočekivane gadgete.

Novi Google piksela za pametne telefone 2
Već se očekuje da će čuti s novog Google pametnog telefona – Pixel 2. Slično kao i prvi Pixel smartphone, oni su opet učinili sjajan posao kamerom. Nadalje, oni su integrirali AR sposobnosti, kao i ekskluzivni pregled Googleovog objektiva koji koristi AI kako bi vam pružio kontekstualne informacije u odnosu na vašu lokaciju. Korisnici Pixel 2 ponovno će dobiti besplatan i neograničen prostor na usluzi Google Cloud Cloud.

Postoje dvije verzije ovog novog smartphonea – Pixel 2, s 3 mogućnosti stilova i 5 “OLED zaslonom, te Pixel 2 XL s 2 stila opcije i 6” POLED zaslonu. Opcije boja se nazivaju “Samo crna”, “Jasno bijela” i “Kinda Blue”. XL veličina neće biti dostupna u “Kinda Blue” ipak. Pixel 2 dostupan je za predbilježbu sada, počevši od 649 USD u SAD-u. Jedinice će biti isporučene s Androidom Oreo, najnovijom verzijom operacijskog sustava.

Google Home Mini i Max
Uz cijenu od 49 dolara. Mini je jedna od najmanjih i najpristupačnijih opcija za kućno pomoćno sredstvo. To vam omogućuje da pristupite Googleovom pomoćniku na mnogo lakši način, a opcije dizajna “Chalk”, “Charcoal” i “Coral” odgovaraju svugdje u vašem interijeru.

Max, s druge strane, ima drugačiji fokus, možda ste već pomislili na njegovu primarnu funkciju. Može reproducirati glazbu oko 20 puta jače od izvorne Google Home rješenja. Također će se dinamično podešavati kako bi vam pružio najbolji mogući zvuk. Google Home Max planira se prodati za 399 USD po jedinici.

Pixelbook: Chromebook do maks
Google Pixelbook novi je pokušaj uspostavljanja Chromebooka na tržištu. Dizajn koji nas podsjeća na uređaje kao što je Lenovo Yoga, nije potpuno inovativan, ali dobrodošao dodatak katalogu proizvoda Made by Google.

Ako kupite Pixelbook, počevši od 999 dolara, dobit ćete 10,3 mm tanki prijenosnik visokih performansi koji teži samo 1,1 kg. Cijeli sustav radi na OS-u Chrome, koji funkcionira slično kao Android OS za telefone. Mislite na to kao prijenosno računalo koje pokreće samo preglednik Chrome i samo aplikacije koje možete instalirati u Chromeu. Ovo nije loš uređaj, ali možda je previše cijene ako su planirali prodavati ih studentima kao nisku proračunsku alternativu za prijenosna računala sa sustavom Windows OS.

Ugodniji VR iskustvo ažurirao je View Daydream
Nema puno vijesti ovdje. Većina značajki zapravo se odnosi na prethodno spomenuti novi smartphone Pixel 2 i to je kamera i poboljšane AR sposobnosti. Pogled na sanjarenje je slušalica virtualne stvarnosti (VR) koja drži vaš telefon na poziciji, tako da možete bolje uranjati u druge svjetove.

Slušalice Daydream View mogu se koristiti i s drugim suvremenim telefonima kao što su Samsung Galaxy S8 / S8 + / Note 8, Asus ZenFone AR, LG V30, Motorola Moto Z / Z Force, ZTE Axon 7, Huawei Mate 9 Pro ili stari Pixel telefon od Googlea. Cijena ovog VR slušalica iznosi 99 dolara.

Google isječci su vaš AI kućni fotograf
Zvuči kao softversko rješenje, no zapravo je nova kamera za Google isječke zanimljiva nova vrsta fotoaparata koja automatski bilježi trenutke kao fotografski videoisječak. Zahvaljujući strojnom učenju i AI ovoj sitnoj kameri može se postaviti bilo gdje i snimit će samo značajan materijal koji vam je važan.

Uređaj uređuje i obrađuje proizvedeni sadržaj za vas, a zatim ga šalje na vaš telefon. Naravno, također možete napraviti malo uređivanja ako mislite da kamkorder nije učinio savršen posao. Fokusna skupina za video isječke sastoji se od roditelja i vlasnika kućnih ljubimaca koji imaju Pixel telefone, Samsung Galaxy S7 / 8 ili iPhone (6 i više). Za cijenu od 249 USD, možete naručiti svoj vlastiti kućni AI uređaj s kamerom.

Pixel Buds da bi suparali Apple AirPods?
Pored vrhunskih slušalica za slušanje glazbe, Pixel Buds je uredno integriran s Googleovim pomoćnikom i drugim pametnim funkcijama. Ako povežete Pixel Buds s Pixel telefonom, možete prevesti između jezika u stvarnom vremenu. Kada govorite, telefon Pixel će igrati prijevod onoga što ste rekli, a kao što vam netko odgovara, Pixel Buds će je reproducirati u uhu na jeziku koji razumijete. To se može učiniti na do 40 jezika.

Dizajn izgleda malo kao DIY rješenje, ali to nije previše loš. Bilo bi sjajno ako su Pixel Buds u paketu s Pixel 2 telefonima, ali nisu i mogu se kupiti zasebno za 159 dolara u SAD-u. Od sada je nejasno je li značajka prevođenja raditi i s drugim telefonima koji rade na Androidu ili ne.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation