Google najavljuje Pixelbook, svoj novi napredni Chromebook 2-u-1

Google najavljuje Pixelbook, svoj novi napredni Chromebook 2-u-1

Chromebook Pixel brand za Googleove najkvalitetnije i skuplje Chromebookove je mrtav, ali sada možete pozdraviti zamjenu: Pixelbook.

Pixelbook se uklapa u (kratku) liniju Chromebook piksela po tome što je prilično raskošan uređaj sa sustavom Chrome OS koji započinje s 999 USD s 128 GB prostora za pohranu. Cijene će premašiti 1649 dolara za verziju 512GB.

Ona također ima svoje dizajnerske znakove iz tih ranijih uređaja, s kutijskim, ali čvrstim izgledom. No, postoji preokret: Pixelbook je dva-u-jednom s ekranom koji sjedi na zglobu od 360 stupnjeva, baš kao i IBM Yoga ili slično prijenosno računalo.

Bit će dostupan u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji. 31. listopada prvi je dan kada možete dobiti svoje ruke na jedan, iako preorders počinju danas.

Google tvrdi da je Pixelbook najtanji i najlakši prijenosnik ikada. Teži od 1 kg i debljine 10 mm.

   
Glavni je vrhunac Googleovih originalnih Chromebookova piksela bio dodirni zaslon koji je uvijek koristio prilično neobičan, ali vrlo koristan omjer slike 3: 2. Za Pixelbook, to je još uvijek slučaj, ali ovaj put Google je odlučio smanjiti veličinu zaslona od 12,82 inča do 12,3-inčnog zaslona s 235ppi gustoćom.

Kao i kod ranijih Pixel prijenosnika, Google će ponuditi ovaj prijenosno računalo s oba prijenosna računala Intel i5 i i7 i do 16 GB RAM-a.

Pixelbook je i Googleov prvi Chromebook s ugrađenom podrškom za Google pomoćnik (iako, da biste uvijek mogli upotrebljavati “Ok Google” na drugim uređajima sa sustavom Chrome, ali Google nije pozvao Google pomoćnik iz razloga zašto Google zna, ali nitko drugo u potpunosti razumije).

Slijedeći vodeći položaj tvrtke Microsoft i Apple, Google je razvio i novu olovku osjetljivu na pritisak za Pixelbook. Sada kada Chrome OS podržava gotovo svaku aplikaciju za Android, nakon što je unos olovke zapravo imao smisla na Chromebooku, iako s obzirom na visoku cijenu Pixelbooka, bilo bi lijepo da Google uključi barem jednu olovku jer je cijena unosa ovdje je 99 dolara po olovku (koju ćete vjerojatno izgubiti u nekom trenutku u prvih nekoliko mjeseci).

Olovku možete koristiti i za aktiviranje pomoćnika. Na primjer, možete kružiti sliku i dobiti više informacija o njemu. Ili možete koristiti olovku za kruženje bilo koje riječi tijekom istraživanja. Ili biste ga mogli iskoristiti za crtanje i bilježenje – budući da je riječ o olovku. Google je radio s Wacomom na tome i tvrdi da olovka ima samo 10 ms latencije i kutnu svijest od 60 stupnjeva sa 2.000 razina osjetljivosti na pritisak.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation