Google ide u puni krug s novim isječcima Mini-Smart-kamere

Google ide u puni krug s novim isječcima Mini-Smart-kamere

Googleov splet novih tehnologija objavljen je prošlog tjedna, uključujući uobičajeni novi smartphone Pixel 2, skup pametnih uređaja Google Home Media i novu bilježnicu Pixelbook za studentsku publiku. No, najmanji dio novosti mogao bi biti najveći posao od događaja, koji može izazvati snažne uspomene za kina. Radi se o novoj web-kameri za Googleove isječke.

Sjeti se toga filma …
Svatko tko je vidio The Circle znat će da je riječ o siromasnom, ali ozbiljnom filmu o opasnostima društvenih medija s punim pristupom, s web-kamerom koja je vidljiva kao techno zvijezda emisije, a također glumi Emmu Watson za ono što je vrijedno. U svijetu u kojemu svatko može gledati i podijeliti bilo što, bi li doista došlo do toga ili bi bilo utrke do dna u pogledu eksploatacije?

To je veliko pitanje, a Google želi igrati obiteljsku stranu svog Google kamere, a kako koristi AI, postoji dosta sumnji. Korisnici stavljaju fotoaparat negdje druželjubiv i pametno mogu naučiti kada da na tom događaju izvrsnu sliku obitelji ili prijatelja.

Četverokutni kvadratni fotoaparat ima vidno polje od 130 stupnjeva, slično Nest kamerama. Može biti potrebno sedam sekunda isječaka HD videozapisa koji se mogu pohraniti kao fotografije ili videozapisi u Googleovom oblaku i dijeliti.

Ipak, ne besplatno

Naravno, Tom Hanks u The Circleu dalo je svoj gad kao slobodan. Google naplaćuje 249 USD za Google kamere, pa to nije nešto što biste željeli napustiti posvuda. Međutim, ovo je samo početak, konkurenti će pokrenuti jeftiniju inačicu, dijeljenje prava će se proširiti, a neki pretučeni haker mora pronaći put u mrežu.

Dakle, jesmo li veliki u vezi s idejom malih kamera koje bi se moglo ukazati bilo gdje? Ili će to biti korak predaleko za generaciju društvenih medija? Da, dobre i loše mogu doći iz ovog, ali s obzirom na to što se događa s kliznikom u most od većine društvenih medija, hoće li ih obitelji stvarno riskirati?

Rečeno je da će jedinica također raditi bez internetske veze, ali imamo li im povjerenja? Ostanimo pažljivo oprezni oko ovog pitanja bez igranja krivnje. Ovo nije film. Što misliš? Podijelite s nama svoje misli u komentarima!

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin