Evo zašto je Amazon napravio one čudne eho gumbe

Evo zašto je Amazon napravio one čudne eho gumbe

U danu prepunom Echo najava, Echo Button bio je jasan razlog. Ne zato što je bio bolji ili korisniji proizvod nego ostatak, ali zato što je samo prokleto čudno. Gdje je većina onoga što je tvrtka danas objavila bila neka iteracija postojeće linije proizvoda (bilo Echo ili Fire TV), Button je čudan, lijevo polje nudi s ograničenom uporabom predmeta.

Više od bilo kojeg postojećeg Eka, proizvod sliči proizvodu Milton Bradley iz 1980-ih – neka vrsta smanjene verzije Simona. Kako je takav bizarni proizvod dodan u kartu tvrtke? Način na koji govori SVP uređaja David Limp, proizvod je bio nesretan slučaj.

Gumb je započeo kao referentni dizajn u kući. “Prvo smo napravili gumbe kao referentni uređaj kako bismo dokazali gadgete”, kaže Limp. “U tome postoji puno složenosti proizvoda. Ona koristi Bluetooth za povezivanje s uređajem i morate to učiniti dok Wi-Fi još uvijek radi. Željeli smo dokazati rasvjetu API pa smo stavili neka svjetla u neke gumbe. Ovo je bio hrpa inženjera koji su zajedno sklopili stvari. “

Prije osam ili devet mjeseci, tvrtka je igrala oko uređaja, pokazujući svoje trivijalne sposobnosti i konačno odlučila proizvoditi je. To je kontrast od ostatka ponude Echoa, koje Amazon kaže da su izravni odgovori na prijedloge kupaca, dodavanje zaslona ili bolje zvučnike. Korisne dopune koje ljudi zapravo žele.

Prema Limpu, američki uredi ispunjeni su proizvodima koji nisu napravili rez. Unatoč tome što se može činiti izvana, Amazon zapravo odbacuje sugestije Echoa. U stvari, izvorni Echo očito je sjedio u razvoju limbo za nekoliko godina, jer tvrtka jednostavno nije mogao dobiti proizvod pravo.

“Sobe u ovoj zgradi prekrivene su stvarima u kojima nismo vidjeli svjetlo dana jer jednostavno nisu u pravu”, kaže Limp. “Echo je bio takav par godina prije nego što smo ga pokrenuli. Nije dobro funkcioniralo. Imao je puno latencije. Bilo je loše. Moja se supruga jako ljutila na mene nekoliko godina jer bi se probudila usred noći. “

Svijet i tehnologija nisu bili spremni za izvorni Echo u godinama koje su dovele do njezina puštanja, ali vrijeme je očito pravedan za Alexa-omogućio igru-show buzzers.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation