Evo 12 start upova u Techstars NYC’s Summer 2017 klasi

Evo 12 start upova u Techstars NYC’s Summer 2017 klasi

12 startupa najnovije klase Techstars NYC-a preuzimaju večeri NY Tech Meetup.

Ovaj “dan demo zajednice” dio je izvršnog direktora Alex Iskolda koji pokušava preispitati tradicionalni demo dan ubrzavanja. (Ne brinite, startups će se susresti i s investitorima, kroz one-na-jedan sastanke tijekom Techstarsovih investitora.)

Nedavno sam posjetio Techstars ured, gdje sam dobio priliku susresti se kratko s većinom osnivača koji rade na svemu, od kolonoskopija do matcha do Kölna. (Nažalost, nisam uspio probati matchu ili Kölnu.) Evo brzog zbrka onoga što rade:

CottageClass je tržnica koja povezuje roditelje s učiteljima “mikroskopskih” – u osnovi, kooperativni kućni programi. Direktorica Manisha Snoyer nekada je radila kao učiteljica i ona vidi ovaj pristup kao alternativu “sve nefleksibilnom, prepunom” javnom školskom sustavu. I tvrtka kaže da već služi 455 obitelji.
Skupina nudi platformu samo-posluživanja koja tvrtkama pomaže upravljati podacima iz fragmentiranih izvora. Ideja je da tvrtke trebaju biti u mogućnosti izgraditi svoju podatkovnu infrastrukturu bez unajmljivanja ogromnog tima inženjera podataka.
Geopipe gradi 3D modele stvarnog svijeta. Glavni znanstvenik Thomas Dickerson izjavio je da je tehnologija izvorno izgrađena za igranje, ali Geopipe je sada usmjerena na arhitekturu kao prvo tržište. Očigledno, modeli pokretanja omogućuju vam da radite stvari koje niste mogli postići mapiranjem teksture, na primjer prilagodbom osvjetljenja da biste predstavljali različita doba dana.
Hawthorne stvara personaliziranu Kölnu, s planovima da se proširi na druge proizvode za osobnu njegu.
matchaful

Matchaful opskrbljuje organsku matchu i opremu za izradu matcha kafićima, uredima i izravno potrošačima. Direktorica Hannah Habes rekla mi je da se pridružila Techstarsu jer je htjela istražiti načine kako poboljšati iskustvo ljudi matcha, prvo s obrazovanjem i sadržajem, a na kraju s novim uređajima.
Obsess stvara iskustva virtualne stvarnosti za trgovce, počevši od Vere Bradley. Direktor Neha Singh tvrdio je kako se fizičke maloprodajne borbe za evoluciju, VR nudi tvrtkama način proširivanja njihovih trgovina. Kroz Obsess mogu stvoriti zaslone i pokazati inventar da nemaju mjesta u trgovini. Naravno, korisnici mogu kupovati u okviru VR iskustva.
Parakeet je izgradio sustav oblak telefona koji se integrira s drugim alatima kao što su Shopify i Magento. CEO Colin Morelli podsjetio je na izgradnju automatizirane chatbot na hackathon i shvativši da ne postoji jednostavan način za povezivanje s postojećim telefonskim sustavima. Stoga je cilj učiniti telefonske sustave prilagodljivim i proširivima putem API-ja.
Phonewagon nudi softver za praćenje poziva koji tvrtkama pomaže u određivanju kada se telefonske pozive pokreće određenim marketinškim kampanjama.
SVRF je tražilica za poseban sadržaj od 360 stupnjeva. Cilj je olakšati pronalaženje VR i AR sadržaja. Predsjednik uprave Sophia Dominguez izjavio je kako SVRF trenutno pretražuje određeni popis web stranica, ali dodaje i gumb za korisnike da pošalju vlastiti sadržaj. A tu je i neki jedinstveni sadržaj – primjerice, ovo doslovno neopisivo iskustvo, inspirirano je nevjerojatnom majicom Miss Vitalik Buterina u Disruptu.
Vitalik 360

TypeLead razvija Eta, programski jezik za poslovne aplikacije. (CEO Jyothsna Patnam opisao ga je kao “Haskell prebačen na Java virtualni stroj”.) Eta je jezik otvorenog koda s 20.000 aktivnih programera, no TypeLead planira dodati komercijalne proizvode i usluge tijekom vremena.
Djevica nudi video zapis za kolonoskopije. Predsjednik Uprave Matt Schwartz rekao je da, iako se većina kolonoskopija obično trenutno ne bilježi (osim pregršt fotografija), videozapis može otkriti važne pojedinosti. Tijekom vremena se nada da će dodati više automatizacije kako bi pomogla dijagnozi.
Vitally je analitički proizvod za B2B tvrtke. Predsjednik uprave Jamie Davidson izjavio je da je većina proizvoda za analitiku dizajnirana za tvrtke koje se suočavaju s potrošačima, stoga su usredotočene na drugačiji skup mjernih podataka – naime, kako korisnici stupaju u interakciju s vašim web-lokacijama ili aplikacijom. Vitally, s druge strane, mjeri poslovni odnos sa svakim kupcem i kako to utječe na prihod.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation