Appleova nada da postane trilijuna dolara tvrtka započinje ovaj tjedan

Appleova nada da postane trilijuna dolara tvrtka započinje ovaj tjedan

Dok ljudi troše više od 1.000 dolara za pravo da na kraju dobiju iPhone X (kao i prodaju to pravo da na kraju dobiju iPhone X za više od 1.500 dolara), vidimo da Apple radi prilično dobar posao postavljanja pozornice kao da li je to slučaj u Wall Streetu da može biti trgovački trilijun.

Zabilježili smo prije toga da su tromjesečna financijska izvješća tvrtki, općenito, trenutaka koje dosljedno zamjenjuju cijene dionica za tvrtke. I dok Apple prikuplja tonu novca, njegova budućnost ovisi o uspjehu iPhonea – a osobito iPhoneu X. Dok je objavila ažuriranu verziju iPhonea 7 u obliku iPhonea 8, iPhone X predstavlja Appleovo tumačenje prave nove generacije stakla u džepu koji kontrolira vašu vezu s ostatkom interneta.

Imajući to na umu, Apple je u posljednjem fiskalnom tromjesečju signalizirao da bi mogao imati bolje od očekivanog trećeg tromjesečja – nešto što je opet izazvalo Wall Street da ugađanje svojih modela i završi s prilično značajnim šiljkom u Appleovoj dionici. Godine, to je bio prilično trčanje, više od 40%:

Dionice Applea ponovno su porasle u petak, što je više od 3% i postavilo tvrtku na tržišnu kapu od 842 milijarde dolara. Ocijenjeno je da oko 160 milijardi dolara ima puno terena za dobitak, ali za Apple, koja se zapravo čini mogućim s obzirom na ekspanziju, postala je novi proizvod koji ima za cilj povezati mrežu uređaja koji se izvode na Appleov ekosustav i nude kontinuirano iskustvo preko automobila, ured, dom i šetnje gradom.

Što dolazi do ovog četvrtka. Idemo u te rezultate, imat ćemo ideju o tome kako je neka kombinacija prodaje iPhone 8 i iPhone 7, kao i neke signale o tome kako iPhone X napreduje. Nije jasno hoće li Apple moći podnijeti zahtjev za iPhone X – no, po mnogo višoj cijeni, nudi drugu priliku za Apple kako bi dosegla novu ravnotežu u smislu koliko ulaže u mobitele u odnosu na količinu naknade. IPhone je oduvijek bio vrsta vrhunskog proizvoda, a ako Apple pokazuje da je u stanju otključati potražnju na još višoj razini i zadržati ga izvan samo ranih usvojitelja, to bi moglo dodati značajan zamah u svom poslu.

U prošloj godini ili tako, Apple je vidio svoj motor rasta iPhone zaustavljen. Iako ne radi slabo prema bilo kojem dijelu mašte, on je stavio pritisak na tvrtku počeo vidjeti svoju razinu prihoda i temperament očekivanja za Wall Street. Pokrenut je portfelj drugih uređaja kao što su AirPodovi, kao i neki u lijevku poput HomePoda, ali priča o obojima još se ne igra. Također je nastojala naglasiti svoje poslovne usluge na Wall Streetu kao dodatnu inkrementalnu liniju koja je sposobna sustavno rasti na svojoj bazi proizvoda.

IPhone, međutim, i dalje je vozač, a možete je vidjeti u broju prihoda. Ali taj mali signal koji je Apple dao u trećem tromjesečju mogao bi biti znak da tvrtka ima puno veća očekivanja za njegovu uspješnost u četvrtom tromjesečju ove godine:

Ako će Apple postati trilijun dolara, taj će trud sutra početi ozbiljno. Apple mora pokazati da se njegovi brojevi podudaraju s putanjom koja će ga poslati na taj (uglavnom simbolički) broj, a priča koju predsjednik Uprave Tim Cook kaže na poziv koji prati svaki financijski izvještaj bit će jednako važan. Čaj ostavlja će biti još kritičniji kao što smo tražili znakove o tome je li Apple otključan novi stupanj potražnje i počinje generirati još veću dobit, kao i ono što je pakao da će to učiniti sa svim tim novcem ako zapravo počinje rampanje novog motora.

Author Description

Dominik Dragičević

Dominik Dragičević