Apple Pay sada podržava transakcije veće vrijednosti u većini britanskih beskontaktnih naplataka

Apple Pay sada podržava transakcije veće vrijednosti u većini britanskih beskontaktnih naplataka

Ako je ograničenje plaćanja u Velikoj Britaniji od 30 funti zadržalo veće prihvaćanje Appleove biometrijske tehnologije za beskontaktne plaćanja, Apple Pay, tvrtka bi trebala očekivati ​​povećanje upotrebe jer smatra da većina UK bez beskontaktnih POS usluga sada podržava neograničene transakcije.

Telegraph navodi Jennifer Bailey, šef Apple-ovog poslovanja s plaćanjem, tvrdeći da polovica beskontaktnih terminala za plaćanje u Ujedinjenom Kraljevstvu može poduzeti Apple Pay transakcije bilo koje vrijednosti.

Prije toga većina beskontaktnih čitača kartica bila je ograničena na 30 funti – tzv., Zadanu gornju granicu za transakcije s beskontaktnim karticama.

“Mislimo da je većina beskontaktnih terminala [u Velikoj Britaniji] sada bez granica”, rekla je jučer. Trgovci koji podržavaju isplatu veće vrijednosti navode da uključuju supermarkete kao što su Waitrose i Sainsbury i restorani kao što su Pizza Express i Nando’s.

Apple kaže kako je korištenje Apple Paya u prošloj godini poraslo za 300 posto u Velikoj Britaniji, a 23 banke sada podupiru ovu uslugu. Iako očito ne razbijanje bilo kakvih tvrdih korisničkih brojeva.

Odstranjivanje transakcijske kape u Velikoj Britaniji od većine beskontaktnih POS terminala – što zahtijeva njihovo nadogradnju – relevantno je s obzirom na to da korisnici u Velikoj Britaniji imaju višestruko pristup beskontaktnim bankovnim karticama, što je korisnicima Apple Paya kao kupaca dugo su bili u stanju samo dodirnuti debitnu ili kreditnu karticu na beskontaktnom POS-u kako bi izvršili plaćanje.

Kada je Apple uvela Apple Pay u Velikoj Britaniji u 2015. godini, plaćanja izvršena putem tehnologije bila su također ograničena na 30 funti – unatoč tome što ima dodatni sigurnosni sloj u obliku biometrijskog otiska prsta.

Apple je očito sada nadajući se da će većina POS podrške za neograničene transakcije početi generirati više zamaha za svoje tehnike plaćanja.

Iako, s gledišta potrošača, bez jednostavnog načina da znate unaprijed, hoće li POS prihvatiti transakcije s većom vrijednošću, još uvijek ne postoji jasan poticaj za oslanjanje na plaćanje skuplje računa putem Apple Paya. Barem sve dok se sve nadogradnje ne nadograđuju.

Ovdje je također vrijedno napomenuti: tradicionalne tvrtke za plaćanja ne ulažu nepristojno čekajući da Apple jede ručak vlastitom uslugom plaćanja provizije. Na primjer, MasterCard trenutno istražuje bankovne kartice s ugrađenim čitačima otisaka prstiju, a planira kombinirati čitače otisaka prstiju i beskontaktne bankovne kartice – time radeći na iskušavanju hardverskog razlikovanja za Apple Pay.

Ipak, Apple je krenuo naprijed – i prošlog je tjedna pokrenuo beskontaktnu uslugu plaćanja u Italiji, šesnaestom tržištu Apple Paya.

Author Description

Dominik Dragičević

Dominik Dragičević

No comments yet.

Join the Conversation