Apple navodno ne proizvodi dovoljno iPhone X jedinica za prodaju prvog vikenda

Apple navodno ne proizvodi dovoljno iPhone X jedinica za prodaju prvog vikenda

Prema novom izvješću analitičara KGI Securitiesa, Ming-Chi Kuo, Apple je još uvijek suočen s ograničenjima opskrbnog lanca za nadolazeći iPhone X. Tvrtka će imati oko 2 do 3 milijuna jedinica prije lansiranja 3. studenog, što ne bi trebalo biti dovoljno da zadovolji potražnju.

Iako Apple nije objavila točne brojke za prošlogodišnji vikend prodaje, tvrtka je prodala 13 milijuna iPhone 6s jedinica tijekom prvog vikenda, 10 milijuna iPhone 6 jedinica i 9 milijuna iPhone 5s / 5c jedinica. IPhone 8 je već dostupan, što bi moglo ublažiti potražnju za iPhone X, no čini se da će mnogi kupci biti razočarani Appleovim početnim zalihama.

Na mnoge načine, iPhone X pakira više inovativnih komponenti od vašeg prosječnog novog iPhonea. Apple obično dodaje vrhunske komponente kada njihovi dobavljači mogu proizvesti desetke milijuna njih. Ali više dijelova iPhone X generira probleme opskrbnog lanca.

Prema KGI Securities, Apple sada koristi fleksibilnu tiskanu pločicu za antenu. Ovo nije vaša prosječna pločica, tako da je Apple imao problema s pronalaženjem dobavljača koji mogu proizvesti te komponente na ljestvici. Murata je trebao biti glavni dobavljač za ovaj dio, ali čini se da tvrtka ne može zadovoljiti Appleove jake zahtjeve. Od tada, Apple je pronašao novog dobavljača, što je stvorilo odgode.

Na prednjoj strani fotoaparata, Apple koristi različite pločice za svaki senzor. Drugi proizvođači telefona koriste samo jednu pločicu. Ovaj prilagođeni dizajn također je bio izazov.

Konačno, iPhone X ima ton senzora na prednjoj strani uređaja. Apple je upakirao maleni Kinect u usjek uređaj. Jedna komponenta posebno projektira mrežu infracrvenih točaka kako bi se stvorila 3D karta vašeg lica temeljena na odrazu tih točaka. Apple je imao problema s pronalaženjem dobavljača koji može proizvesti dovoljno projektora za iPhone X.

Predbilježbe za iPhone X počinju u petak 27. listopada u pacienskom vremenu ponoći. Ako namjeravate dobiti novi telefon, ne biste trebali odgoditi predbilježbu. Šanse su da će procjene dostave prijeći na nekoliko tjedana nakon samo nekoliko minuta.

Proizvodnja bi trebala porasti u nadolazećim tjednima, ali čini se da bi moglo potrajati mjesecima prije nego što možete jednostavno ući u Apple trgovinu i kupiti novi iPhone X. Bit će zanimljivo čuti komentare Tim Cooka o tim problemima opskrbnog lanca kada Apple objavljuje kvartalnu zaradu za nekoliko tjedana.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin