Airbus i HAX stvorili su akceleratorski program za leteći taxi tehnologiju

Airbus i HAX stvorili su akceleratorski program za leteći taxi tehnologiju

Divizija zrakoplovne industrije Airbus se udružuje s hardverskom investicijskom tvrtkom HAX za stvaranje četveromjesečnog akceleratorskog programa sa sjedištem u Shenzhenu, usmjeren na visokoobrazovani cilj – “mobilnost zraka u gradovima”. Program će nastojati voditi startupove koji rade na različitim aspekti letećih automobila i zračnoga gradskog prijevoza, uključujući upravljanje zračnim prometom, percepcijski sustavi, autonomno izbjegavanje leta i sudara.

Program će ponuditi sudionicima minimalno $ 100.000 kao unaprijed ulaganje, kao i savjete i upute stručnjaka na HAX i Airbus timovima tijekom četveromjesečnog programa.

Ovo je najnoviji niz zanimljivih dostignuća oko tehnologije kratkog dometa urbanog zračnog prijevoza, koji uključuje niz startupa s jakim potporama poput Kitty Hawk Sebastiana Thruna. Airbus razvija i vlastitu strategiju vertikalnog polijetanja i slijetanja (VTOL) kroz svoj projekt Vahanna, a postao je područje fokusa za investitore i inženjersku obuku u svijetu Silicijske doline.

Novi program vjerojatno neće biti posljednji takav, ali bit će zanimljivo vidjeti koje vrste startupa formiraju oko ove prilike s obzirom da vremenski okvir za stavljanje autonomnog zrakoplova na komercijalni kapacitet na ljestvici, profitabilno, izgleda dosta dugim putevima.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation