21Buttons, društvena trgovina aplikacija posvećena modi, zatvara 10 milijuna serija A

21Buttons, društvena trgovina aplikacija posvećena modi, zatvara 10 milijuna serija A

21Buttons, aplikacija društvene trgovine koja modnim utjecajima omogućuje dijeljenje ormara, zatvorila je 10 milijuna dolara u financiranju serije A. Krug su vodili Kibo Ventures i JME VC, te postojeći investitori Samaipata Ventures, Breega Capital, 360 Capital Partners, Banc Sabadell Venture Capital, Sputnik i Mediaset.

Započinjanje u Barceloni kaže kako će novi kapital upotrijebiti rasti svoju korisničku bazu u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je nedavno pokrenuta uz Španjolsku i Italiju, te za daljnje međunarodno širenje.

Osnovan u 2015. Marc Soler i Jaime Farres – bivši konzultanti na Mckinseyju (iznenađenje, iznenađenje!) – aplikacija 21Buttons sliči na nešto slično Instagramu i Pinterestu u kombinaciji, ali dizajniranu za društveno trgovanje od get-go umjesto dodavanja gumba za kupnju puno kasnije.

Omogućuje vam stvaranje profila, a zatim fotografirajte ili označite predmete odjeće koje posjedujete ili namjeravate kupiti i dijelite ih s prijateljima i sljedbenicima. Svaka stavka ima gumb za kupnju i ako postoji partnerstvo ili potrebna shema povezanosti, 21Button stvara prihod za sve klikove koji vode do prodaje i dijeli je s utjecajem koji je generirao vodstvo.

“Korisnici postaju utjecajni, a platforma nagrađuje one koji generiraju kvalitetnu UGC”, kaže 21Buttons. “Većina top modnih utjecajera u svojim zemljopisnim područjima već koriste 21Buttons kako bi podijelili svoje izglede s publikom”.

Široko, 21Buttons želi iskoristiti širi utjecaj marketing trend koji vidi društvene mreže izgraditi na vrhu svoje ‘shopability’ potencijal. Instagram je dodao vlastiti gumb za kupnju, a Pinterest je razvio alat “Shop-The-Look” i Visual Search Engine. Amazon je također pokrenuo vlastiti usporedbu značajke odjeće i beta programa za utjecajere.

Author Description

Filip Gobin

Filip Gobin

No comments yet.

Join the Conversation